Flits

  flitsgroot
Nieuwsbrief Flits van de IC Dovenpastoraat Noord-Holland

December 2022Flitslezers!!!,Het is zo ver, de laatste maand van het jaar 2022.Iedere keer verbaas ik mij over het feit dat een kalenderjaar of eigenlijk elke dag voorbij vliegt. En iedere keer neem ik mij voor: ‘Geniet van elke dag en laat je niet opjutten door wie of wat dan ook’.Ja de voornemens komen er ook weer aan. En eigenlijk wil ik daarmee stoppen. We leven niet door uit te zien naar morgen en we leven niet in de toekomst, maar we leven vandaag. Althans zo zou het denk ik moeten zijn.Op de één of andere manier denk ik dat het morgen beter is of dat ik het morgen beter zal doen. Dit is een illusie, want ja als ik vandaag kan leven op een manier dat ik het nu verwelkom, dan is er genoeg uitnodiging om de dag te beleven op een manier die niet alleen jezelf maar ook je omgeving goed doet.Daarbij is Jezus de grootste hulp. Hij wil niet anders dan dat je vandaag naar Hem uitziet. Dat je vandaag Hem zal opmerken. Juist het leven van alle dag kan Hij bijzonder maken. Zo bijzonder zelfs dat je dankbaar wordt, omdat Hij je leven invulling geeft. Dat Hij de moeite neemt om samen met jou de dag door te brengen.Eerlijk gezegd, is dit wat mij iedere dag stimuleert om de dag te ontvangen als een geschenk vanuit de hemel. Dat ik kan zeggen en vandaag kan uitzien naar: “Dat Uw wil gebeurd, niet alleen in de hemel, maar ook nu hier op aarde”.

Wat een stimulans en uitnodiging om de dag als je wakker wordt, tegemoet te zien naar Zijn aanwezigheid.Leef deze maand zoals je bedoelt bent om te leven hier op aarde. En is het anders dan je zou willen of heb je het moeilijk. Weet Hij is erbij en vraag God en Jezus om raad. Ik weet zeker dat ze jou horen. Echter de vraag is ook: horen wij Hun wel???Voor nu genoeg om te overdenken en te leven.

Ik wens u een Genadevolle en Gezegende maand toe!!!LauraOnderstaand vindt u het rooster voor de maand December.

Uiteraard bent u hartelijk welkom!!!

Alle diensten beginnen om 10:00 uur.DecemberGebarentolk

Schrijftolk

GD 4

Ds M. Nijdam

BethelkerkWendy11

Dhr J. Jongeneel

Bethelzaal16

Hendrik Stevens

(11-15 uur)

Bethelzaal

KERSTVIERING

Anjo

Ilona

18

GEENGEEN

GD 25

Ds Bara van Pelt

Bethelkerk

1e Kerstdag

Hanneke8 januari 2023

Start 2023Zoals u ziet is de Kerstviering in de Bethelkerk op 16 december van 11:00 tot 15:00 uur.Ik zou het zeer op prijs stellen als u zich aanmeldt vóór 14 december bij mij, Laura Kolmus. (mail of whatsapp)-0-0-0-0-0-0-0-Verder ter info: Op 11 december zal de heer Jongeneel voor de laatste keer voorgaan in de Dovendienst in de Bethelkerk.De tijd is aangebroken dat hij de laatste jaren van zijn leven in een wat rustiger vaarwater mag doorbrengen.Wij willen u danken voor al de jaren dat u trouw bent voorgegaan in het Dovenpastoraat en dat u altijd oog heeft gehad voor de dovengemeenschap. Heel veel dank hiervoor!!!

-0-0-0-0-0-0-0-Laura Kolmus

Coördinator IC Dovenpastoraat NH

doorzien@live.nl

Tel.: 06-21847100De IC Dovenpastoraat Noord-Holland