Flits

  flitsgroot
 

Nieuwsbrief Flits van de IC Dovenpastoraat Noord-Holland

Juni/Juli 2023

Beste Flitslezers,Een laatste Flits voor de zomerstop.Zelf ben ik er wel toe om wat meer rust te hebben. Er is zo veel informatie, maar ook zijn er zo veel activiteiten die ik leuk vind om te doen.De verplichtingen die doe je wel, maar dat kost wel energie en ik vind het niet makkelijk om nee te zeggen, vooral als iets leuks zich aandient. Ik heb maar 1 lichaam die af en toe energie zal moeten tanken.Toch begin ik zo langzamerhand in te zien, dat God niet voor niets 1 rustdag heeft ingepland. Vanwege mijn tolkenwerk is dat niet de zondag, want er zijn genoeg dove mensen die graag naar een kerkdienst willen. En zo pik ik ook nog eens een goddelijk graantje mee.Ik zat laatst in de trein en toen hoorde ik een gesprek dat ging over dat op alle dagen de winkels open zijn. Ze vonden het toch erg jammer dat er geen ‘vrije’ dagen meer waren. Ik vond het wel grappig. Ook al hebben ze in mijn ogen helemaal gelijk.Echter dan komt het woord keuzes maken om de hoek kijken. Er is zo veel aanbod en wat ik al eerder zei, er is genoeg leuks om te doen. Toch is het de bedoeling dat ik zelf ja of nee tegen iets zeg. Dat is soms best erg lastig.Als ik Gods Wijsheid voor ogen hou, dan lukt het wel. 1 Rustdag per week is een cadeau vanuit de hemel aangedragen. En ja, de altijd betrouwbare wil ik zeker gehoorzamen.Nu eerst een vakantieperiode, waarin veel activiteiten een pauze houden. Laten we daarvan genieten en als die voorbij is, kijken we naar Boven en kunnen we zeggen: Heer U heeft helemaal gelijk, we gaan net als U voor 1 rustdag in de week.Hartelijke groeten en tot in Augustus,Laura KolmusHierbij het rooster tot en met augustus van dit jaar.

Van 16 juli tot en met 26 augustus houden we een zomerstop.Juni

Gebarentolk

11

Trinus Hibma

Bethelzaal18

Geen dienst

GD 25

Ds Rik Willemsen

Castricum

Annet

Juli2

Geen dienst

9

Laura Kolmus

Bethelzaal

Wendy

16 JULI tot

26 AUGUSTUS

Zomerstop

Augustus27

Hendrik Stevens

Bethelzaal


Ter herinnering:

Op 17 juni 2023 wordt er een dag voor dove vrouwen georganiseerd. Alle dove/slechthorende vrouwen zijn welkom. Zie Flits van mei.

Voor uw gemak stuur ik ook de bijlage weer mee.

U bent dus van harte uitgenodigd.

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Verder is er nog een bijlage, namelijk een 2e activiteit op 17 juni. U kunt en mag kiezen waar uw voorkeur naar uitgaat. Zelf heb ik besloten om aanwezig te zijn op de Inspiratiedag..Ik citeer een kort schrijven over deze CityKerk Inspiratiedag:

“Op 17 juni organiseert de CityKerk Amsterdam een Inspiratiedag Limited Edition samen met mensen met een beperking.CityKerk wil onderzoeken hoe het leven met kwetsbaarheid onze spiritualiteit beïnvloedt en andersom. Ook luisteren bezoekers naar verhalen van mensen met een beperking of chronische ziekte, om geïnspireerd te worden. Zodat ze kunnen kijken hoe zij in hun eigen context inclusiever kunnen worden.”Ik heb contact met deze organisatie gehad en er zullen zowel gebarentolken als schrijftolken aanwezig zijn. Aanmelden is wel nodig.Nieuwsgierig geworden?? U bent van harte welkom!!-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-Heel hartelijke rust-groeten,

Laura Kolmus

Coördinator IC Dovenpastoraat NH

doorzien@live.nl

Tel.: 06-21847100De IC Dovenpastoraat Noord-Holland