HvdLprogramma

 

Programma van het Huis van de Levenskunst in het voorjaar 2019

Huis van de Levenskunst is een plaats in Tuindorp Oostzaan waar mensen uit de buurt hun passies met elkaar delen. In de eerste plaats is deze overdag-activiteit bedoeld voor mensen vanaf ca 50+. Maar iedereen met interesse voor een bepaald onderwerp is van harte welkom!

Plaats: Theaterzaal van de Bethelkerk, Plejadenplein 44, 1033VL Amsterdam

Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis. € 2 voor consumpties.

 

17 januari                           Dit programma begint met een gesprek over Verandering: beginnen met de wereld of met jezelf? Trinus Hibma, predikant van de Bethelkerk, leidt het in. De denkbeelden van René Gude, de in 2015 overleden filosoof uit Noord, worden hierbij betrokken.

 

31 januari                            Deze middag komt Eva Ellingsworth vertellen over haar passie. Ze is in de Bongerd, de nieuwe wijk van Tuindorp Oostzaan komen wonen. Van beroep doet ze styling van hotels. In haar vrije tijd is ze creatief als singersongwriter. Ze zal vertellen over het schrijven van liederen en er een aantal van laten horen.

 

14 februari                         Evert van Voorst, een oude bekende in het Huis van de Levenskunst en levendig verteller, neemt ons mee met een powerpointpresentatie naar een uitvinding. Deze had de oprichting als gevolg van een bedrijf door twee tachtig plussers!

 

28 februari                         Hortusmedewerker en kenner van de natuur, Dick Roozendaal, heeft al eens                                              verteld over schildpadden en cactussen. Deze keer neemt hij ons mee naar                                  Amerika: ‘Een reis door Baja California, cactussen, keien en kolibries’.

14 maart                              Arna Olgers heeft destijds gewerkt vanuit een ‘vreedzaam pedagogische model’ en hij vertelde tijdens een spontane presentatie over het hefboomprincipe als steunpunt in het leven. Hij gaat deze keer de ‘kwantummechanische benadering van de ziel’ aan ons uit leggen in begrijpelijke taal.

28 maart                              Daan Hengst uit Oostzaan is leraar in Tai Chi, een oosterse bewegingskunst die heel geschikt is voor het bewegen bij alledaagse handelingen, waardoor deze de gezondheid bevorderen van de (oudere) mens. Hij heeft dit al eens treffend laten zien en gaat deze keer wat dieper in op Tai Chi.

11 april                                 In dezetijd voor Pasen gaat Arnoud Boerwinkel, o.a. dirigent van het Aubadekoor van Tuindorp Oostzaan, vertellen over de passiemuziek van Johann Sebastian Bach en zijn tijdgenoten en fragmenten ervan laten horen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Informatie: Trinus Hibma, 06 24981144 hibmveen@xs4all.nl